Menu

Att använda glas och kristall i 3D

Glasses_800_editNär 3D-teknik appliceras inom området glas och kristall handlar det oftast om att det ska skapas föremål som ger ett visuellt intryck av att vara mer än vad det egentligen är. Med denna teknik skapas en synbar effekt som gör att du får ett starkare intryck av produkten. Det finns även många olika effekter som kan sammanfogas med denna teknik. En av de mest populära och visuellt vackraste är att infoga någon typ av belysning. På detta sätt kan ett föremål skapas som ger en viss spridning av ljuset åt ett visst håll, eller ett sken som faller i olika mönster. På detta sätt skapas det unika och åtråvärda produkter.

När det gäller glas kanske det handlar mest om att använda denna teknik för gravering och inramning, i de fall då kristallglas inte används där också. När kristallglas används skapas det flera möjligheter att utföra spektakulära kreationer med 3D-design. Här handlar det mycket om produkter som rör reklammaterial och inramningar av värdefulla foton. Då menar vi inte ekonomiskt värdefulla, utan värdefulla för minnet och det som har hänt. Det kan då röra sig om minnesfoton såsom äldre personer och högtidsdagar samt bröllop. Inom glas- och kristallindustrin är denna teknik något som är mycket vanligt, och kan ses i fler och fler föremål i våra butiker.

Andra produkter som denna teknik och detta material används till är smycken, olika belysningar, inredningsdetaljer samt olika dekorativa föremål såsom kuber och dylikt. För att använda sig av denna teknik måste både kunskap, programvaror och en utrustning finnas som kan utföra detta arbete. I många fall handlar det då om att den färdiga produkten får ett ganska högt pris, men det kan det vara värt när du ser till många andra produkter av samma typ som inte har denna design. Många glasbruk använder sig också av 3D-design vid tillverkning av sina produkter idag.